Categorieën
Nieuws

Klaar om te verwerken

December 2015

De deadline voor het invullen en inleveren van de enquetes is voorbij en wij gaan aan de slag met het samenvatten van de resultaten. Wie zich heeft aangemeld voor het rapport kan dat in de loop van deze maand tegemoet zien.

Ons is in ieder geval opgevallen dat een aantal mensen zich afvraagt wat ons als initiatiefnemers drijft: is onze drijfveer politiek of commercieel?
Dat willen we graag meteen de wereld uit helpen: we doen dit echt alleen als betrokken bewoners. Omdat we denken dat het organiseren van zorg in ons dorp op vele punten beter kan en moet. Van betere laagdrempelige zorg voor elkaar in de vorm van vrijwilligerswerk (boodschappen, klusjes, vervoer, eten, praatje) tot een lokaal informatiepunt over de verschillende soorten professionele zorg (via WMO en zorgverzekeraars) en misschien wel verpleeghuisbedden in het dorp zelf zodat het sociale netwerk intact blijft. We willen dit niet zelf organiseren, we willen het alleen in gang zetten.

We hopen dat het zo duidelijker is. Mocht u nog vragen hebben dan kunt ons gerust emailen op info@www.dendoldervoorelkaar.nl of bellen met 06 147 67 539 (Ingrid Wong).